Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM)
Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM); gençlerin kendilerini özgürce geliştirebilmesi, kendi yaşamlarını şekillendirebilmesi, sosyal ve ekonomik yaşama uyumlarının kolaylaşabilmesi ve kültürel-sosyal gelişimlerine katkı sağlayabilmek amacıyla 1985 yılında Ankara’da kurulmuştur.
GSM gençleri, toplumun kaynağı ve en dinamik kesimi olarak kabul eder. Gençlerin toplumsal, kültürel ve ekonomik yaşama aktif katılımının, demokratik toplumsal alt yapının devamına ve gelişimine katkı sağladığına inanır. Bir taraftan gençlerin önlerinde bulunan zorlukları aşabilmesi için onlara destek olmaya çalışırken, diğer taraftan gençlerin “yaşamın almak kadar vermeyi de içeren bir sistem olduğunu” kavramalarını sağlamaya çalışır. Gençlerin, geleceğe umutla bakan bireyler olabilmeleri için gayret gösterir. Gençlerin bireysel, sosyal ve kültürel gelişimi, çalışmalarının ön planında yer alır.
GSM, tüm program, proje ve faaliyetlerini küresel eğitim ve gençlik çalışmalarının temel ilkeleri çerçevesinde ele alır.
Türkiye Avrupa Vakfı (TAV)
Türkiye Avrupa Vakfı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik yolculuğu kapsamında sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini geliştirmek, kamu ve sivil toplum diyaloğunu geliştirmek, vatandaşların demokratik ve aktif katılımını canlandırmak ve aktif gençlik katılımı konusunda farkındalık yaratmak projeler ve faaliyetler yürütmektedir.
İnsanlığın ortak değerlerini, bu çerçevede insan hakları, demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü ilkelerini korumayı ve geliştirmeyi temel amaç saymaktadır. TAV, demokrasiyi ve insan haklarının korunması ve gelişmesi için proje ve faaliyetler yürütmektedir.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde 19. Maddesinde belirtildiği üzere “herkes düşünce ve ifade özgürlüğü hakkına sahiptir” hükmünü içermektedir. İfade özgürlüğü demokrasinin temel unsurlarından biridir ve her yurttaşın bilgiye erişim ve haber alma kaynaklarına erişebilme hakkı bulunmaktadır. Bu nedenle basın yalnızca yazılı, radyo ve televizyon yayınları kapsamakla kalmaz aynı zamanda sosyal medyayı da içermelidir. Bu kapsamda sahte haber ve nefret söylemi bağlamında faaliyetler yürüterek demokrasiye ve toplumsal barışa katkı sunmayı amaçlamaktadır.